Magic: the gathering

Magic: The Gathering (ook wel bekend als Magic of MTG) is een ruilkaartspel (Trading Card Game, of TCG). Hoewel het spel zijn basis vindt in het fantasygenre uit de traditionele role-playing games, zijn er voor de rest weinig overeenkomsten. In het spel nemen twee (of meer) spelers het tegen elkaar op in een strijd om levenspunten.

 

Ieder spel stelt een gevecht voor tussen krachtige "wizards" (tovenaars), ook wel "duelists" of "planeswalkers" genoemd. Elke speler start het spel met 20 levenspunten. Door het spelen van kaarten kan de speler de andere speler schade toebrengen of in zijn spel hinderen. Het doel is de tegenstander op 0 levenspunten te krijgen, hoewel er tal van andere manieren om het spel te winnen zijn.

 

Het spel is de grondlegger van het tradingcardgamegenre en werd bedacht door Richard Garfield. 

 

Bron: Wikipedia

 

Wij organiseren met enige regelmaat toernooien en activiteiten voor Magic. Harm Jan is jarenlang de Tournament Organizer geweest voor alle Magic toernooien in Apeldoorn en hij wordt bijgestaan door capabele Rules Advisors.

 

Bekijk onze agenda om te zien wanneer we weer iets organiseren.

 

Wil je het spel leren? Wij zijn officieel getrainde instructeurs voor Magic, bij voldoende belangstelling organiseren wij een demo middag/avond. Neem hiervoor even contact met ons op. 

 

 

Release drafts

Met de release van iedere nieuwe Magic set organiseren wij een releasedraft op de releasedag zelf. Wij bieden deze draft aan als extraatje voor de klanten die hun bestelling op komen halen maar iedereen is welkom om mee te doen.

 

Dit is een informele draft, dus niet officieel en zonder (price) support van Wizards of the Coast. 

 

Om de kosten voor deelname zo laag mogelijk te houden is de speellocatie onze thuislocatie. Meer informatie via de link hieronder.

 

Opgeven kan via de webstore. Je bent ingeschreven zodra je betaling verwerkt is, je krijgt hiervan een bevestiging. Bij grote belangstelling hebben deelnemers die een pre-order hebben geplaatst voorrang op deelname.

Toernooien

In de toekomst zullen wij ook weer Magic toernooien gaan organiseren. Wij hebben jaren ervaring met de organisatie van Magic evenementen evenals andere evenementen. 

 

Heb je interesse, neem dan even contact op en geef je op voor onze nieuwsbrief. 

 

Wil je zelf iets organiseren dan helpen en adviseren wij je graag.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.