Wat is Larp

LARP is de afkorting van Live Action  Role Playing, wat Engels is voor Levend toneel spel. Larp lijkt ook wel wat op toneel, iedereen die er aan mee doet heeft zich verkleed en speelt een rol  in het verhaal. Het verhaal heeft ook een begin en een einde, maar het einde staat bij Larp niet vast. Toch is Larp iets anders dan een gewone toneelvoorstelling.

 

Levend toneel

Het eerste wat opvalt is dat er bij Larp geen podium is en geen publiek. In plaats daarvan is iedere deelnemer tegelijkertijd toneelspeler en publiek.  Er is wel een verhaal wat zich afspeelt, maar iedere deelnemer beslist zelf hoe zijn of haar personage reageert op het verhaal  en er zijn geen teksten die de deelnemers uit hun hoofd moeten leren.  Toch wordt er zeker wel geacteerd want iedere deelnemer speelt een personage of rol uit die de deelnemer zelf heeft bedacht.

 

Spelwereld

De wereld van de Wildernis is er een van de fantasie. Hier lopen allerlei wezens uit de sprookjes, boeken en films nog gewoon rond. Sommige wezens zijn goed, andere zijn kwaadaardig en weer anderen zijn een beetje van beiden.  Technologie en magie gaan vaak niet goed samen waardoor het leven in deze wereld meer op dat van de late middeleeuwen lijkt. In de Wildernis is de zomer taveerne van Ambrosius een plek waar veel reizigers langs komen en iedereen welkom is, zolang hij de boel maar heel laat dan! In de winter veranderd de taveerne van eigenaar, en locatie, en komt in handen van Chroma.

 

Handel/goud

Ook in de Wildernis moet geld verdiend worden. Iedere speler begint met een hoeveelheid goud afhankelijk van zijn of haar beroep. In het spel kan goud worden verdiend door Queestes  op te lossen, monsters  of andere spelers te beroven, of waardevolle voorwerpen te vinden. Eten en drinken kost overigens geen goud(maar  "echt" geld) bij de Taveernelarp Chroma.

 

Magie

 

Sommige wezens beschikken over magie en spreuken. Voor de eerste evenementen hebben we er voor gekozen om de magie nog niet zo uitgebreid te maken om het wat makkelijker te houden voor de deelnemers.