________-Speciale en Rassenvaardigheden_____________

Drankjesbrouwer:

Je beschikt over de kennis om magische drankjes te maken. Je kan, op vertoon van je spelerspapier, in het spel gevonden kruidenkaartjes inwisselen bij de taveerne voor magische drankjes. Je kan ook gaan experimenteren met kruiden om nieuwe drankjes te maken(ook vergif), maar je zal je nieuwe drankje eerst op jezelf moeten testen om het recept te leren. Je begint iedere dag met twee genezingsdrankjes. Op de drankjes zelf staat hoeveel punten ze genezen.

 

Rijke stinkerd:

 je begint ieder evenement met 5 extra goudstukken. Je kan deze vaardigheid niet  in het spel leren.

 

Snelle handen:

Je krijgt een stickervel. Op het moment dat je 3 stickers op een te stelen voorwerp hebt geplakt het je het of iets er van gestolen. Voorwerpen waar stickers op geplakt kunnen worden zijn onder andere geld en kruidentasjes, wapens die iemand niet vastheeft, bezittingen van figuranten die niet bewaakt worden. Je moet dan naar de spelleiding(of een NPC die niets te doen heeft) gaan. De spelleider gaat vervolgens naar die persoon toe en bepaalt wat je van diegene hebt gestolen. De spelleider geeft dit aan jou, uiteraard zonder de ander te laten weten wie van ze heeft gestolen. Je kan er ook voor kiezen juist iets in de zakken van de ander te stoppen wat je in het spel hebt(alleen larpkaartjes of voorwerpen die bij het spel horen en in de zakken van de ander passen), geef het voorwerp dan aan de spelleider.

 

Spoorzoeker:

Verspreid in het bos liggen kaartjes met sporen en aanwijzingen. Als spoorzoeker kan je deze kaartjes, en de aanwijzingen er op, lezen en meenemen. Soms staat er op de kaart: inleveren bij de taveerne met een nummer: je hebt dan een verborgen schat gevonden die extra goud waard is.

Stoer:

Alle effecten die je bang maken hebben geen effect op je.

 

Trollenbloed 1:

Wanneer je gewond raakt genees je automatisch 1 levenspunt per locatie na 1 minuut. Je kan deze vaardigheid niet leren in het spel, maar wel op andere (magische) manieren in het spel verkrijgen