____________Nieuwe Vaardigheden Leren_______________

Ieder evenement dat je personage meedoet verdient dit personage ervaringspunten. Met die ervaringspunten kan je nieuwe vaardigheden kopen.  

 

Om nieuwe vaardigheden te leren moet je een leermeester vinden binnen het spel. Wanneer je op 1 dag minstens 1 uur(hoeft niet in 1 keer, maar over de gehele dag) uitspeelt dat je de vaardigheid aan het leren bent dan krijg je een leerkaartje voor die vaardigheid van je Leermeester. Heb je voldoende ervaringspunten en leerkaartjes voor een vaardigheid dan kan je die kopen/leren voor het volgende evenement. Dit kan je doorgeven bij het inschrijven voor het volgende evenement.

 

Vaardigheden leren

Het is mogelijk voor personages om nieuwe vaardigheden aan te leren of bestaande vaardigheden te verbeteren. Om nieuwe vaardigheden te leren zijn twee dingen nodig

Ervaringspunten

Ieder personage wat nog in leven is aan het einde van iedere dag van een evenement krijgt 1 ervaringspunt.

Vaardigheid kaartjes

Tijdens het evenement kan je vaardigheidskaartjes verdienen door tijd tijdens het spel te besteden aan het leren van die vaardigheid. Hiervoor moet je een leermeester zoeken, dit kan een figurant zijn maar ook een andere speler

 

Leerniveau’s.

Wanneer je een vaardigheid kan, dan kan je deze 1 niveau lager dan je zelf kan leren aan een ander. Iemand met Taaiheid 2 kan bijvoorbeeld Taaiheid 1 leren aan iemand anders, maar niet Taaiheid 2. Iemand met Taaiheid 1 kan dus niets aan een ander leren. Je moet altijd eerst het lagere niveau kennen voordat je kan beginnen met het hogere niveau. Leermeester mogen hier goud of andere betaling voor vragen.

Eigen vaardigheid niveau speler

Vaardigheid die je een ander kan leren

Niveau 1

geen

Niveau 2

Niveau 1

Niveau 3

Niveau 1, Niveau 2

 

 

 

Let op: om een nieuwe vaardigheid te leren moet je hier minstens 1 uur tijdens het evenement aan besteden voordat je het hebt geleerd; de vaardigheidskaartjes kan je krijgen bij de taveerne na dit uur.

 

Het leren van nieuwe vaardigheden

Om een nieuwe vaardigheid te leren betaal je ervaringspunten uit je totaal en moet je 1 ervaringskaart hebben voor die vaardigheid. Het leren van de vaardigheden gebeurt tussen de evenementen door, je kan dit doorgeven via de mail of je inschrijving voor het volgende evenement.

Te leren niveau

Te betalen ervaringspunten

Nieuwe vaardigheid

2

Niveau 2 van een vaardigheid

2

Niveau 3 van een vaardigheid/monster vaardigheid

3

Magie niveau 1

1 plus 1 Talisman of Vaul

Magie Niveau 2

1 plus je moet een ritueel doen

Let op: Met snelle leerling betaal maar je helft van de ervaringspunten voor nieuwe vaardigheden.

Let op: het is mogelijk meerdere nieuwe vaardigheden tegelijk te leren.