Soorten Deelnemers

Soorten Deelnemers

Bij Larp wordt toneel en fantasie gebruikt om een fantasiewereld tot leven te brengen. Hierbij zijn meerdere soorten deelnemers nodig om de spelwereld tot leven te brengen.

 

Verhaalleiding en Spelleiding

Ieder verhaal heeft een verteller nodig en ieder spel of sport een scheidsrechter. Bij Larp noemen we de mensen die dit doen de verhaalleiding en spelleiding. Zij zijn te herkennen aan een rode band om hun arm, wanneer zij die band omhebben doen ze niet mee met het verhaal, ze zijn zelfs niet aanwezig in de spelwereld op dat moment,  je kan bij ze terecht voor alle vragen die je hebt over de regels.

 

Spelers

Iedereen die geen andere rol heeft is een speler.  Je hebt een personage gemaakt en je verkleed. Nu mag je jouw personage uit gaan spelen zoals jij dat wil. Natuurlijk zijn er ook in de Wildernis wetten en wachters die de orde bewaken.

 

Niet speler personages en Monsters

Iedere fantasie wereld heeft inwoners nodig en ieder verhaal monsters. Dit zijn de niet speler personages(NPC) zoals een herbergier, handelaar, trainer, inwoner of eigenlijk van alles. Ook spelen deze mensen de monsters die jullie tegenkomen.  Een vrijwilliger speelt vaak meerdere niet speler personages of monsters tijdens een evenement, wel met een ander kostuum natuurlijk. Deze spelers krijgen instructies wat ze moeten doen van de organisatie, maar mogen wel zelf beslissen hoe ze die instructies uitspelen.

 

Voorwerpen in het spel

Je kan van alles vinden in het spel. Hiervoor gebruiken we speciale kaartjes met plastic er om heen. Op de kaartjes staat wie deze kaart mee mag nemen, kan jouw personage dit niet dan moet je het kaartje laten liggen. Enkele voorbeelden van kaartjes zijn:

Ø  kruiden

Ø  sporen en aanwijzingen

Ø  verborgen voorwerpen zoals schatten