Voorbeeld van een leeg personagepapiertje
Voorbeeld van een leeg personagepapiertje

Het maken van een personage

Je personage is wie jij bent in de wereld van de Wildernis. Jij verzint zelf wie je personage is, wat hij of zij wil doen en wel of niet leuk vindt. Dit personage kan op jou lijken, maar mag ook compleet anders zijn dan je gewoonlijk bent.  Om het eerlijk te maken voor iedereen hebben we hiervoor een regelsysteem gemaakt wat uit een aantal stappen bestaat.  We raden je aan per stap eerst alle mogelijkheden  door te lezen voordat je een keuze maakt en doorgaat naar de volgende stap. Natuurlijk kan je altijd nog een eerdere keuze veranderen als je later iets anders leuker lijkt. Heb je echt besloten wat je wilt dan kan je het personageformulier invullen en opsturen. Tijdens het evenement krijg je dan van ons een ingevuld Personagepapiertje. Op de voorkant van dit papiertje staan de naam van je personage en het aantal levenspunten per lichaamsdeel(tussen haakjes is het aantal met harnas aan). Op de achterkant staan de vaardigheden van je personage.

 

Stap 1: het idee

Het is het makkelijkst hiervoor een aantal vragen te beantwoorden over wie je personage is. We hebben enkele hulpvragen hieronder opgeschreven. Je hoeft niet alle vragen te beantwoorden, ze zijn er om je te helpen.

-          Hoe oud is je personage, nog een kind, een volwassene of misschien zelfs al een bejaarde? De leeftijd zelf hangt ook af van je ras, dwergen zijn veel langer nog kind dan mensen bijvoorbeeld.

-          Wat voor een ras  is je personage?

-          waar komt je personage vandaan?

-          wat waren belangrijke gebeurtenissen in het leven van je personage

-          welke  doelen wil je personage behalen in het leven? Denk bijvoorbeeld aan rijk worden, beroemd worden, een goede ridder worden of de slimste zijn.

 

Ieders personage begint met 1 levenspunt per arm, 1 levenspunt per been en twee levenspunten op je torso(in totaal 5 levenspunten dus). Je ras en je beroep kunnen dit aantal nog veranderen.

 

 

Stap 2: Rassen.

Hieronder staan een aantal rassen, ieder ras heeft een voordeel en soms een nadeel. Als sommige rassen kan je jezelf makkelijk verkleden, andere rassen moet je iets meer moeite voor doen. Als je een  Half Ork of Duistere Elf wilt spelen zal je bijvoorbeeld geschminkt moeten worden en een dwerg heeft vaak een baard(jongens) of grote bakkebaarden en kapsels(meisjes).

 

Kijk de knop Bewoners en Rassen van de Wildernis voor het achtergrondverhaal en de regels van ieder ras. 

Stap 3:  Beroepen.

Nadat je een ras hebt gekozen kan je nu een beroep kiezen. Ieder beroep is extra goed in bepaalde dingen, wat we vaardigheden noemen. Je kan een uitleg van iedere vaardigheid vinden verder op de website.

 

Je beroep bepaalt ook welke spullen je mee begint en hoeveel goud je hebt aan het begin van het avontuur. 

 

 

Voorbeeld van een leeg Personagepapier (voorkant)
Voorbeeld van een leeg Personagepapier (voorkant)

Stap 4:  je personage tot leven brengen.

De laatste stap en de belangrijkste van allemaal. In de stappen hiervoor het je het idee voor je personage gemaakt en nu is het tijd om je personage van het papier naar de Wildernis te brengen. Hiervoor gebruiken we weer een paar vragen zoals bij stap 1. Het kan zelfs handig zijn je antwoorden van stap 1 er bij te pakken.

- Wat is de naam van je personage?

- hoe oud is je personage? denk aan wat je bij stap 1 hebt bedacht en wat je ras is.

 

- Hoe ziet je personage er uit? Je ras, leeftijd en beroep kunnen je hierbij helpen. Soms helpt het om een tekening te maken van je personage als je even niets kan bedenken.

 

Je krijgt bij aanvang van het evenement van ons een Personagepapier zoals je hierboven kan zien. Op de voorkant van dit Personagepapier staat de naam van je personage en het aantal levenspunten wat hij of zij heeft per locatie. Wanneer je personage ook harnassen kan dragen staat het aantal levenspunten per locatie tussen haakjes ernaast

Op de achterkant staan de vaardigheden die je personage kan als spiekbriefje. Naast je Personagepapier krijg je ook de goudstukken, eventuele drankjes, kruiden en andere voorwerpen van ons bij aanmelding tijdens het evenement. 

Stap 5: het doorgeven van je personage.

 

Wanneer je er uit bent hoe je personage gaat worden, kan je dit doorgeven via het formulier hiernaast. Vul bij het stuk bericht de volgende informatie in:

- Naam speler: Jouw eigen naam

- Naam personage: 

- Ras Personage: Bij goblins beide rassen

- Beroep Personage

- Gekozen extra vaardigheden en voordelen

 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.