KidsTaveernelarp Chroma

De Wintergeesten blazen wederom met hun koude adem over de wereld. De zomertijd van Ambrosius zit er weer op voor dit jaar en het is tijd voor de Wildernis en zijn taveerne om plaats te maken voor Chroma en zijn wintertaveerne.

 

Chroma, de taveernehouder van de Winter Wildernis nodigt alle jonge avonturiers uit om de wintermaanden door te brengen in de beschutting van zijn taveerne. Zoals ieder jaar heeft hij de beste leermeesters van alle windstreken uitgenodigd om zijn gasten te helpen om hun vaardigheden te verbeteren. Ook nieuwe avonturiers zijn van harte welkom bij taveerne Chroma.

Kidstaveernelarp Chroma

Kidstaveernelarp Chroma is een binnenlarp die zich afspeelt in dezelfde verhaalwereld als buitenlarp de Wildernis. Omdat het in de winter erg koud kan zijn buiten en we toch een leuk evenement willen organiseren kiezen we voor deze vorm van larp.

 

Wat is een Taveernelarp

Een Taveernelarp lijkt voor een groot gedeelte op een gewone kidslarp. Iedereen heeft een eigen personage en is verkleed, er zijn figuranten en er is een verhaal wat zich afspeelt tijdens het evenement. Het verschil is dat we meer bezig gaan met het Rollenspel en Verhaal gedeelte van het Larpen en minder met het vechten. Bij een taveernelarp hebben we namelijk wat minder ruimte en dat maakt het minder veilig om aan toneelvechten te doen. Als het weer goed is dan is er wel een grote tuin, maar dit is een extraatje. Dit betekent niet dat er helemaal geen actie is, maar je personage moet iets voorzichtiger te werk gaan om niet te worden betrapt door de wachters. 

 

Wat gaan we dan wel doen?

Bij de taveernelarp gaat het meer om het verhaal en het nadenken. Denk bijvoorbeeld aan een raadsel wat moet worden opgelost met aanwijzingen binnen de taveerne of een moord-mysterie waarbij de deelnemers er achter moeten komen wie de dader is. Hiernaast is het mogelijk om je personage nieuwe vaardigheden en kennis aan te leren die niet met vechten te maken hebben zoals Repareren, Genezen en Magie. Ook kunnen er rondreizende handelaren en muzikanten langskomen om de deelnemers te vermaken. Je kan bij Taveernelarp gewoon je personage van de Wildernis gebruiken en verdient ook ervaringspunten voor dit personage.

 

Waar gaan we dit doen

Ecostay de Wildernis heeft de tenten opgeborgen voor de winter, daarom vindt taveernelarp Chroma plaats bij cultureel en spiritueel centrum KleurinApeldoorn in, je raad het al, Apeldoorn. Het adres vindt je hieronder.

 

Wanneer is taveernelarp Chroma

Het eerste evenement van Taveernelarp Chroma vindt plaats op zondag 4 februari 2018. Deelnemer zijn vanaf 11.00 welkom als ze geschminkt willen worden en anders vanaf 11.30. Het verhaal begint om 12.00 en eindigt rond 16.00-16.30.

Inschrijven

De onderstaande knop brengt je naar de inschrijfpagina. Vrijwilligers en figuranten zijn ook altijd meer dan welkom natuurlijk.