______INFORMATIE VOOR NIEUWE DEELNEMERS_____

Leuk dat je mee wilt doen met een van onze kidslarp evenementen. Omdat het nogal veel informatie kan zijn om allemaal in een keer door te moeten lezen hebben we op deze plek wat informatie neergezet. Deze informatie is in eerste instantie bedoeld voor het maken van een personage voor tijdens de larp, maar je kan hier ook andere informatie vinden.  Het is een beetje een lap tekst, maar je hoeft er niet in 1 keer doorheen. Het is handig om dit samen met je ouders te lezen.

 

De spelwereld

per ras staat er achtergrond informatie over de wereld, informatie over de wereld zelf kan je hier vinden: https://www.ocalis.nl/kidslarp-levend-rollenspel-voor-de-basisschool/de-wereld-van-de-wildernis/

 

Spelersgroepen 

 

Iedere deelnemer is onderdeel van een spelersgroep. Deze groep heeft een eigen figurant als aanspreekpunt en hulp tijdens het evenement. Het is de bedoeling dat je kiest bij welke spelersgroep je wil voor het evenement. Informatie over de groepen vind je hier: https://www.ocalis.nl/kidslarp-levend-rollenspel-voor-de-basisschool/spelersgroepen-clans-gildes/

 

Personage maken

Om mee te kunnen doen moet je een personage maken en een spelersgroep uitkiezen(meer info hierover verderop). Je kiest hiervoor een ras en een beroep; afhankelijk van wat je kiest krijg je vaardigheden of mag je deze uitkiezen. Je beroep bepaalt ook hoeveel startersgoud, genezingsdrankjes en eventuele andere zaken je krijgt bij aanvang van het spel. Het maken van een personage bestaat uit 4 stappen, van idee naar totaalplaatje.

 

Stap 1: beantwoord de vragen voor jezelf op een kladblaadje. De vragen kan je hier vinden: https://www.ocalis.nl/kidslarp-levend-rollenspel-voor-de-basisschool/personage-maken/  Op deze pagina vindt je onder iedere stap ook de link naar de volgende stap.

 

Stap 2: kies een ras. Iedereen heeft een ras met eigen voordelen en nadelen. Je hoeft niet alles helemaal door te lezen, kijk gewoon wat jou leuk of gaaf lijkt.

 

Stap 3: beroep. Dit is een wat uitgebreidere stap. Ieder beroep heeft vaardigheden en een aantal goudstukken waar je mee start en soms ook drankjes. De vaardighedenlijst legt per vaardigheid uit wat het doet, maar dat is wel veel leeswerk. Onze tip is om alleen de namen te lezen, kijken wat bij welk beroep hoort en dan de overgebleven interessante dingen te gaan lezen.

 

Stap 4: personage afmaken en opsturen. Je personage heeft nog een een naam nodig; kijk ook eens naar je antwoorden op je vragen bij stap 1, kloppen die nog of zijn ze anders geworden? Wanneer je tevreden bent over je personage, stuur dan een mailtje naar ocalis@ocalis.nl met met daarin jouw naam, de naam van je personage, je gekozen ras, beroep en extra vaardigheden plus de spelersgroep waar je graag bij zou willen horen. Bij het evenement zelf krijg je aan het begin een envelop met je personage en begingoud. Aan het einde doe je jouw personage plus verdiende goudstukken terug in de envelop zodat je bij een volgend evenement begint met die extra dingen.

 

 

 

Graag zien we de personages uiterlijk 1 week voor het evenement tegemoet zodat we nog de tijd hebben om een personage te maken voor iedereen.

 

Kleding en wapens

larp heeft mooie kleding en speciale wapens. Het is mogelijk om overkleding bij ons te huren(een tabard, vest of jurk), net als simpele larpknuppels. De larpknuppels zijn iets minder mooi maar wel gewoon goed te gebruiken. De huur hiervoor bedraagt 1 euro voor kleding en 1 euro voor het wapen met een borg van 10 euro. We hebben maar een beperkte voorraad leenkleding dus als je dit wilt wees er dan op tijd bij. Deze regeling is bedoeld voor nieuwe spelers, als larp je bevalt is het wel de bedoeling dat je zelf spullen gaat kopen hiervoor. Als startende larper kan je hiervoor korting krijgen in onze webstore trouwens. 

 

Regels

ieder spel heeft regels nodig, gelukkig heeft de kidslarp er niet heel erg veel. De regels en uitroepen worden voor het evenement nog een keertje extra uitgelegd.  Het is belangrijk om te weten dat iedere speler levenspunten heeft en dat je door schade van wapens en vergif levenspunten kwijt kan raken. Genezende magie herstelt die schade weer. De regels hiervoor kan je vinden via : https://www.ocalis.nl/kidslarp-levend-rollenspel-voor-de-basisschool/de-regels/

 

Uitroepen

Larp gebruikt een aantal uitroepen voor de veiligheid en de special effects, je vindt ze hier: https://www.ocalis.nl/kidslarp-levend-rollenspel-voor-de-basisschool/belangrijke-uitroepen-en-gebruiken/

 

Veilig vechten

Larp gebruikt speciale schuimrubberen wapens voor het toneelvechten. Voor de veiligheid zijn er een aantal belangrijke regels, je vindt ze hier: https://www.ocalis.nl/kidslarp-levend-rollenspel-voor-de-basisschool/veiligheid-en-veilig-vechten/