Steendwerg door Steijn Pethke
Steendwerg door Steijn Pethke

Steendwergen

De andere bewoners van de ondergrond. Steendwergen zijn erg taai, maar wel kleiner dan de meeste andere rassen. De Steendwergen zijn lang geleden gemaakt uit de aarde zelf door een God of Godin met geheugenverlies die zich eenzaam voelde. Wie deze god(in) was is een groot geheim wat alleen de belangrijkste dwergenpriesters kennen. De Witte Wieven zijn tegelijk familie van ze en aartsvijanden. 

 

Doordat ze van hard materiaal als steen zijn gemaakt zijn Steendwergen erg taai. Waar nieuwe Steendwergen vandaan komen is vaak een raadsel voor andere rassen want er is nog nooit een babydwerg gezien. Andere rassen vinden de dwergen vaak wat koppig of vreemd omdat ze  sommige stenen belangrijker lijken te vinden dan andere levende wezens.

 

Wat de andere rassen niet weten is dat die speciale stenen helemaal geen stenen zijn, maar een soort eieren waar de Steendwergen uit geboren worden, Steendwergen zijn dus echt de kinderen van de aarde zelf. Steendwergen zijn daarom continu op zoek naar deze speciale stenen die er voor andere rassen vaak uitzien als edelstenen (die groeien totdat er een Steendwerg uit komt).

 Steendwergen komen als vijfjarigen uit dit ei en doen er vervolgens honderd jaar over om volwassen te worden. Hierna worden ze nauwelijks nog ouder, zelfs 10 keer zo langzaam als mensen.

 

 Voordelen:

-          taai: je begint met 1 extra levenspunt op ieder lichaamsdeel en wordt sneller taaier

-          tegengif: vergif doet altijd maar 1 levenspunt schade aan je en andere effecten duren maar de helft van

            de tijd

-          extra taal: ondergronds:  je kan de ondergrondse taal lezen en spreken. Iemand die deze taal niet kan, kan je

          dan niet verstaan. je doet dit door te zeggen" grondtaal" voordat je wat zegt.

Geschiedenis van de Steendwergen

De Steendwergen hebben hun eigen geschiedenis, voor een gedeelte gedeeld met de Maan elfen.

Kledingtips

Steendwergen hebben vaak veel haar. Mannelijke Steendwergen hebben grote baarden wanneer ze volwassen zijn, vrouwen hebben grote bakkebaarden(hoewel vrouwelijke Steendwergen met baarden ook bestaan).

 

Vaak kleden ze zich praktisch en kan je direct zien wat voor een beroep ze hebben. Een vechter zal er taai uitzien, een genezer heeft allemaal verband bij zich, enzovoorts.

 

Veel Steendwergen kleden zich als de Vikingen van vroeger, hoewel de Steendwergen zeggen dat de Vikingen hun idee hebben gestolen.

 

Veel Steendwergen lijken wat op de steensoort waar ze uit gekomen zijn, dit kan je met schmink laten zien.