Herokids, spannende avonturen voor de jongste avonturiers

 Introductie

Vanaf kleins af aan leren de kinderen van Rivenshore om te overleven in een wilde en soms zelfs gevaarlijke wereld. Wanneer de volwassen krijgers van de Brecken vallei weg zijn om hun thuis te verdedigen van bedreigingen van buitenaf is het aan de kinderen om hun thuis te beschermen tegen allerlei gevaren. Ieder kind krijgt een speciale training zodat ze hun natuurlijke talenten het beste kunnen gebruiken in de bescherming van hun thuisvallei. Of ze nu de bossen van het Darkenwold woud aan het verkennen zijn, mijnwerkers aan het redden zijn uit de Mijnen van Martek, hun vrienden redden van reuzeratten of het hol van een angstaanjagende minotaurus betreden, de dappere kinderen van Rivenshore zijn altijd klaar voor actie en avontuur. Zij zijn de Hero Kids!

 

Herokids is een rollenspel methode die speciaal is ontwikkeld voor de allerjongste spelers om kennis te maken met de Fantasy wereld in een veilige omgeving. 

 

Hoe werkt het spel? 

De herokids avonturen spelen zich allemaal af in de Brecken Vallei. De Verhalenmeester vertelt een verhaal waarbij hij de speelwereld en haar inwoners beschrijft zodat de wereld gaat leven in de fantasie van de deelnemers. Hierbij maakt hij gebruik van speciale kaarten, figuren, muziek en afbeeldingen om het verhaal nog levendiger te maken. Iedere deelnemer heeft een eigen vast personage waarmee hij of zij kan reageren op het verhaal. Ieder personage heeft unieke vaardigheden die de speler in kan zetten om de voortgang van het verhaal te beinvloeden.  Of de vaardigheid succesvol is hangt af van het resultaat wat wordt gegooid met dobbelstenen. De Verhaalmeester vertelt wat er gebeurt als gevolg van de acties van de deelnemers waardoor er een levend verhaal ontstaat. Ieder verhaal is hierdoor uniek en de deelnemers zijn de helden die het verhaal zalf maken terwijl ze het beleven. 

 

Praktische informatie

Iedere Herokids groep heeft een doorlopend verhaal wat we wekelijks spelen met een vaste groep spelers. Iedere sessie, zoals de activiteit ook wel wordt genoemd, duurt 120 minuten waarbij we minstens ieder uur even pauze houden of vaker als dat nodig is. We spelen aan een tafel waarbij de Verhalenmeester aan het hoofd van de tafel zit en op de tafel zelf de kaart ligt met het huidige avontuur. Iedere deelnemer heeft een papier met een eigen personage en een eigen figuur op de kaart. Bij Herokids gebruiken we gewone dobbelstenen met 6 kanten om te kijken of acties lukken. Een voorbeeld van een personage is hieronder te zien.

 

Locaties en kosten

Er zijn meerdere speellocaties, voor meer informatie over de locaties verwijzen wij naar de knop locaties onder aan de pagina. De kosten voor deelname verschillen per locatie vanwege de locatiekosten. Wij maken gebruik van een doorlopende  abbonnementsvorm vergelijkbaar met dat van bijvoorbeeld een sportvereniging met een pauze in de zomervakantie. Tijdens de vakanties gaan wij gewoon door, met uitzondering van de zomervakantie. In de zomervakantie worden extra sessies georganiseerd in overleg met de groep.

 

Tijden

Wij stemmen de tijden af op de agenda's van de deelnemers. Direct na school is een moment waarop sessies vaak plaatsvinden net als in het weekend. Gezien de leeftijd van de deelnemers raden wij sessies later in de avond af, tenzij dit in goed overleg wordt geregeld. 

 

Meedoen

Nieuwe deelnemers kunnen zich opgeven door een mailtje te sturen naar ocalis@ocalis.nl of via onderstaande knop. Wanneer een groep vol zit starten wij een wachtlijst, zodra er voldoende nieuwe deelnemers zijn starten we met een nieuwe groep.

 

Zit je in groep 3 of 4 en wil je spannende avonturen beleven in een wereld vol fantasie? Geef je dan snel op. Vraag je ouders wel eerst even om toestemming.