Dungeons and Dragons for kids: spannende avonturen voor stoere avonturiers

Introductie

Helden gezocht! Wij zijn op zoek naar dappere avonturiers om onze wereld te redden van de vele gevaren. Nieuwe helden gaan de wereld verkennen en komen daarbij allerlei op fantastische  plekken en ontmoeten bijzondere wezens. Wil jij strijden tegen de draken van de bergen, de  kwaadaardige drow uitgrottenstelsels van de dwergen verdrijven en halfling dorpen beschermen tegen bendes van plunderende orks? Wil jij ondergrondse burchten en verlaten steden verkennen en plunderen van hun rijkdommen? Hou jij er van om mysteries op te lossen en ben je dapper ingesteld? Geef je dan nu op als nieuwe Avonturier bij het Heldengilde. Doe iedere week mee met een onze avonturiersgroepen en maak je eigen legende!.

 

Kids D&D is gemaakt voor  kinderen die in de bovenbouw zitten van de basisschool. De avonturen zijn aangepast aan de leeftijd en leefwereld van de deelnemers. Het verhaal en de regelsystemen zijn allemaal wat uitdagender dan die van Herokids maar daardoor ook extra spannend. 

 

Bij Ocalis gebruiken wij verschillende rollenspelmethodes die wij hebben aangepast en vertaald voor gebruik bij onze Kids Roleplay groepen. Al onze spelwerelden zijn origineel en dus zelfbedacht, natuurlijk laten we ons wel inspireren door goede boeken en films. We kiezen per verhaal welk rollenspel systeem  het meest geschikt is voor het thema en de tijd waarin het verhaal zich afspeelt. Wij geven de deelnemers alle handvaten die ze nodig hebben om het spel te spelen en vertalen waar nodig de regels naar het Nederlands. Toch proberen we ook de ontwikkeling van de Engelse taalvaardigheid zoveel mogelijk te stimuleren. Met onze aanpassingen is het rollenspel systeem goed geschikt voor de deelnemers.

 

Speelwerelden

Er zijn oneindig veel speelwerelden mogelijk bij rollenspellen, toch bestaan er een paar hoofdgroepen. Een spelersgroep kiest bij het beginnen van het verhaal voor een speelwereld en blijft avonturieren in deze speelwereld totdat het verhaal is afgesloten. We noemen een paar voorbeelden

  • Middeleeuwen en Fantasy: De bekendste vorm van rollenspellen. Het verhaal speelt zich af in een middeleeuwse wereld met meestal veel magie, orks, elven en monsters. De deelnemers zijn avonturiers de door de wereld heen reizen op een belangrijke missie. Hiervoor gebruiken wij het Dungeons and Dragons spelsysteem.
  • Griezelige verhalen en horror: Bij deze verhalen gaat het om de spanning en is het overleven van het avontuur vaak een doel op zich. Deelnemers kunnen onderzoekers zijn of gewoon mensen op de verkeerde plek op het verkeerde moment. Qua tijd spelen deze verhalen zich meestal af in onze wereld, vaak ergens tussen 1920 en nu. Avonturen kunnen overal ter wereld gebeuren. Hiervoor gebruiken wij het Call of Chtulhu spelsysteem, wat speciaal gemaakt is voor griezelige avonturen.
  • Post Apocalyptisch: Er is een ramp of grote oorlog geweest waardoor het grootste gedeelte van de mensheid is vernietigd. De deelnemers spelen overlevenden van de ramp die moeten zien te overleven in een nieuwe en gevaarlijke wereld waar alle voorraden bijna op zijn. Hiervoor hebben wij geen vast spelsysteem.
  • Science Fiction: Verhalen die zich in de toekomst afspelen, de deelnemers zijn meestal bemanningsleden op een ruimteschip wat het universum aan het verkennen is. Hiervoor hebben wij geen vast spelsysteem.

Omdat wij bij veel groepen het Dungeons and Dragons systeem gebruiken verwijzen wij in onderstaande informatie naar kids d&d wanneer we het over onze activiteiten hebben. De informatie is verder hetzelfde voor de andere spelsystemen en werelden.

 

Hoe werkt het spel? 

De Kids d&d avonturen spelen zich allemaal af in zelfbedachte werelden De Storyteller of Dungeon Master is de verhalenverteller die een verhaal waarbij hij de speelwereld en haar inwoners beschrijft zodat de wereld gaat leven in de fantasie van de deelnemers. Hierbij maakt hij gebruik van speciale kaarten, figuren, muziek en afbeeldingen om het verhaal nog levendiger te maken. Iedere deelnemer heeft een eigen vast personage waarmee hij of zij kan reageren op het verhaal. Ieder personage heeft unieke vaardigheden die de speler in kan zetten om de voortgang van het verhaal te beinvloeden.  Of de vaardigheid succesvol is hangt af van het resultaat wat wordt gegooid met dobbelstenen. De Verhaalmeester vertelt wat er gebeurt als gevolg van de acties van de deelnemers waardoor er een levend verhaal ontstaat. Ieder verhaal is hierdoor uniek en de deelnemers zijn de helden die het verhaal zelf maken terwijl ze het beleven. 

 

Praktische informatie

Iedere Kids d&d groep heeft een doorlopend verhaal wat we wekelijks spelen met een vaste groep spelers. Iedere sessie, zoals de activiteit ook wel wordt genoemd, duurt 120 minuten waarbij we minstens ieder uur even pauze houden of vaker als dat nodig is. We spelen aan een tafel waarbij de Storyteller aan het hoofd van de tafel zit en op de tafel zelf de kaart ligt met het huidige avontuur. Iedere deelnemer heeft een papier met een eigen personage en een eigen figuur op de kaart. Bij Kids D&d gebruiken we speciale dobbelstenen met 20 kanten  om te kijken of acties lukken. Een voorbeeld van een personage is hieronder te zien.

 

Locaties en kosten

Er zijn meerdere speellocaties, voor meer informatie over de locaties verwijzen wij naar de knop locaties onder aan de pagina. De kosten voor deelname verschillen per locatie vanwege de locatiekosten. Wij maken gebruik van een doorlopende  abbonnementsvorm vergelijkbaar met dat van bijvoorbeeld een sportvereniging met een pauze in de zomervakantie. Tijdens de vakanties gaan wij gewoon door, met uitzondering van de zomervakantie. In de zomervakantie worden extra sessies georganiseerd in overleg met de groep.

 

Tijden

Wij stemmen de tijden af op de agenda's van de deelnemers. Direct na school is een moment waarop sessies vaak plaatsvinden net als in het weekend. Gezien de leeftijd van de deelnemers raden wij sessies later in de avond af, tenzij dit in goed overleg wordt geregeld. 

 

Meedoen

Nieuwe deelnemers kunnen zich opgeven door een mailtje te sturen naar ocalis@ocalis.nl of via onderstaande knop. Wanneer een groep vol zit starten wij een wachtlijst, zodra er voldoende nieuwe deelnemers zijn starten we met een nieuwe groep.

 

Zit je in groep 5 of hoger en wil je spannende avonturen beleven in een wereld vol fantasie? Geef je dan snel op. Vraag je ouders wel eerst even om toestemming. 

 

Zit je in groep 4 en wil je graag meedoen? Omdat kids d&d wat moeilijker is dan Herokids bekijken we per kind welke groep beter geschikt is. Je kan je ook opgeven via onderstaande knop.

Bekijk onze locaties

Via onderstaande link kan je onze vaste speellocaties bekijken en informatie vinden over nieuwe locaties.

maak een kennismakingsafspraak

Via onderstaande link kan je een afspraak maken om kennis te maken of te kijken of er een groep is waar nog plek is.

Book an appointment with Ocalis Entertainment using SetMore

schrijf je in voor een groep

Vul het formulier in om je op te geven voor een van onze groepen. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.