Activiteiten voor kids

Voor de kinderen

Wil jij spannende avonturen beleven waarbij jij de held bent. Wil je een leuke wekelijkse bezigheid hebben waar je samen met je vrienden niet alleen een spannend verhaal meemaakt, maar het verloop ervan zelf bepaalt. Hou je ervan om uitgedaagd te worden en los je graag raadsels en mysteries op? Doe dan mee met een van onze activiteiten. Hieronder kan je verder lezen per bezigheid wat het precies is.

 

 

Wij verkopen ook gave spullen in onze webstore, kijk rustig even rond maar vraag wel eerst je ouders toestemming voordat je wat koopt.

 

 

Voor de ouders

Fantasy en de Geek cultuur zijn niet meer weg te denken uit de moderne samenleving. Door  televisie shows als Stranger Things en the Big Bang Theory en films als Lord of the Rings, Harry Potter, de Avengers en Star Wars is de interesse groter dan ooit. Jaarlijks worden grote beurzen georganiseerd zoals de Elf Fantasy Fair en Castlefest waar vele duizenden geintereseerden op af komen. 

 

Met de opkomst van de technologie is de laatste jaren een tegenbeweging ontstaan; Mensen hebben meer dan ooit behoefte aan persoonlijk contact en zoeken elkaar weer steeds meer op. Nog nooit werden er zoveel bordspellen verkocht als nu en steeds meer mensen verdienen hun brood als verhalenverteller. Zelfs in het onderwijs komen de verhalen steeds meer terug, het gaat niet alleen meer om het leren zelf maar steeds meer om hoe je leert. 

 

Veel activiteiten zijn nog steeds gericht op tieners en volwassenen. Bij Ocalis bieden we activiteiten aan voor de doelgroep die de grootste ervaring kan hebben met verhalen namelijk kinderen. Wij passen de activiteiten speciaal aan voor de maximale ervaring van de deelnemers. 

 

Role-playing games, zoals rollenspellen in het Engels heten, zijn een unieke manier om op een leuke manier belangrijke levensvaardigheden aan te leren zoals:

  • tellen                                               
  • rekenen
  • samenwerken
  • problemen oplossen
  • de eigen fantasie leren gebruiken
  • acteren/toneelspel
  • kennis over geschiedenis

 

Hierbij baseren wij ons op de Storytelling Approach, wat neerkomt op spelenderwijs leren. meer informatie over de theoretische onderbouwing is te vinden via onderstaande knop. Via verhalen leren we de wereld om ons heen kennen en ontdekken we onze eigen rol en identiteit. Wat is er nou beter dan je eigen rol ontdekken als held?

 

Wij verkopen als extra service ook de materialen die nodig zijn voor vele activiteiten tegen een gereduceerde prijs. Hiernaast verkopen wij ook andere producten zoals bordspellen, ruilkaartspellen, en diverse geek en nerd culture attributen.

 

 

Herokids

Doelgroep: basischool groep 3 en 4

 

Herokids is een rollenspel methode die speciaal is ontwikkeld voor de allerjongste spelers om kennis te maken met de Fantasy wereld in een veilige omgeving.

 

Zit je in groep 3 of 4 en wil je spannende avonturen beleven in een wereld vol fantasie? Klik dan snel op de knop hieronder. 

Dungeons and Dragons for kids

Doelgroep: basisschool groep 5 en hoger

 

Dungeons and Dragons is al meer dan 30 jaar de meest succesvolle rollenspel methode ter wereld. Bij Ocalis hebben we het spel zo aangepast dat het extra leuk is voor kinderen die in de bovenbouw van de basisschool zitten. 

 

Ga jij de uitdaging aan om een fantastisch avontuur te beleven waarbij jij de held bent die de wereld redt? Wil je net als de kinderen uit Stranger Things nieuwe talenten bij jezelf ontdekken in het spel die je kan gebruiken in de echte wereld? Klik dan snel op de knop hieronder.

 

Kidslarp de Wildernis/ Chroma

Doelgroep; basisschool groep 4/5 en hoger.

 

Bij Live Action RolePlaying, of Larp, verkleden de deelnemers zich als figuren uit een fantasiewereld en beleven hierbij de spannendste avonturen. Kidslarp is speciaal ontworpen voor basisschoolkinderen.

 

Wil jij graag deel zijn van een spannend verhaal waar jouw acties het verhaal bepalen? Hou je van je verkleden en een spannend avontuur beleven in een mooie omgeving? Dan zijn onze levend rollenspel evenementen iets voor jou.

 

Andere activiteiten

Wij organiseren ook andere activiteiten zoals toernooien voor ruilkaartspel Magic:the gathering en zullen in de toekomst speciale spellendagen gaan organiseren. 

 

Bij deze activiteiten zijn deelnemers van alle leeftijden welkom, hiervoor hebben wij een aparte pagina gemaakt.

 

De Storytellers Academy is ontworpen voor iedereen die zich met verhalen vertellen bezig wil houden en zal in 2018 open gaan.