Activiteiten voor de Middelbare school

 

Fantasy en de Geek cultuur zijn niet meer weg te denken uit de moderne samenleving. Door  televisie shows als Stranger Things en the Big Bang Theory en films als Lord of the Rings, Harry Potter, de Avengers en Star Wars is de interesse groter dan ooit. Jaarlijks worden grote beurzen georganiseerd zoals de Elf Fantasy Fair en Castlefest waar vele duizenden geintereseerden op af komen. 

 

Met de opkomst van de technologie is de laatste jaren een tegenbeweging ontstaan; Mensen hebben meer dan ooit behoefte aan persoonlijk contact en zoeken elkaar weer steeds meer op. Nog nooit werden er zoveel bordspellen verkocht als nu en steeds meer mensen verdienen hun brood als verhalenverteller. Zelfs in het onderwijs komen de verhalen steeds meer terug, het gaat niet alleen meer om het leren zelf maar steeds meer om hoe je leert. 

 

Veel activiteiten zijn nog steeds gericht op tieners en volwassenen. Bij Ocalis bieden we activiteiten aan voor de doelgroep die de grootste ervaring kan hebben met verhalen namelijk kinderen. Wij passen de activiteiten speciaal aan voor de maximale ervaring van de deelnemers. 

 

Role-playing games, zoals rollenspellen in het Engels heten, zijn een unieke manier om op een leuke manier belangrijke levensvaardigheden aan te leren zoals:

  • tellen                                               
  • rekenen
  • samenwerken
  • problemen oplossen
  • de eigen fantasie leren gebruiken
  • acteren/toneelspel
  • kennis over geschiedenis

 

Hierbij baseren wij ons op de Storytelling Approach, wat neerkomt op spelenderwijs leren. meer informatie over de theoretische onderbouwing is te vinden via onderstaande knop. Via verhalen leren we de wereld om ons heen kennen en ontdekken we onze eigen rol en identiteit. Wat is er nou beter dan je eigen rol ontdekken als held?

 

Wij verkopen als extra service ook de materialen die nodig zijn voor vele activiteiten tegen een gereduceerde prijs. Hiernaast verkopen wij ook andere producten zoals bordspellen, ruilkaartspellen, en diverse geek en nerd culture attributen.

 

 

Roleplaying Games

Doelgroep: Middelbare school

 

Dungeons and Dragons is al meer dan 30 jaar de meest succesvolle rollenspel methode ter wereld.

 

Wil je spannende avonturen beleven zonder dat je schoolwerk er onder lijdt? Vind je het veel leuker om samen met vrienden wat te ondernemen dan om uren naar een scherm te staren? Hou je van goede verhalen?  Dan zijn Roleplaying Games iets voor jou

Andere activiteiten

Wij organiseren ook andere activiteiten zoals toernooien voor ruilkaartspel Magic:the gathering en zullen in de toekomst speciale spellendagen gaan organiseren. 

 

Bij deze activiteiten zijn deelnemers van alle leeftijden welkom, hiervoor hebben wij een aparte pagina gemaakt.

 

De Storytellers Academy is ontworpen voor iedereen die zich met verhalen vertellen bezig wil houden en zal in 2018 open gaan.